Weggebruikers beklagen zich over rijgedrag wielrenners in Paramaribo Noord

Autobestuurders van Paramaribo-Noord hebben zich beklaagd bij de politie over het rijgedrag van fietsers die de wielrensport beoefenen. Deze fietsers begeven zich vooral in de middaguren en in het weekend in de omgeving van Elisabethshof en de Antondragtenweg.
De autobestuurders worden naar hun zeggen enorm gehinderd doordat de wielrenners met soms drieën en vieren naast elkaar fietsen. Zonder dat de wielrenners zich ervan bewust zijn, vormen zij ook een gevaar voor zichzelf en de anderen die zich op dat moment op de openbare weg bevinden.
Wanneer zij op hun hinderlijk rijgedrag worden geattendeerd, schromen zij er niet voor om liederlijke taal te bezigen naar de autobestuurders toe.
Bestuurders van tweewielige rijwielen mogen met niet meer dan twee naast elkaar rijden, INDIEN HET VERKEER HET TOELAAT. Anders moet men achter elkaar rijden.
Op alle wielrenners wordt gevraagd rekening te houden met het bovenstaande. De politie zal tijdens surveillance letten op uw gedraging en maatregelen treffen indien u een gevaar vormt voor u zelf en overige weggebruikers. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!