Braziliaan schiet broertje dood tijdens jacht

Twee Braziliaanse broers zijn afgelopen week gaan jagen in het Nattapkreek in het Stuwmeergebied. Een van de broers zag een licht en schoot gericht in die richting denkende dat het een wild was. Gelijk na het schot hoorde de jager een gegil. Hij snelde ter plekke en trof tot zijn schrik zijn broer aan die een hagelschot kreeg aan zijn gelaat ter hoogte van zijn rechteroor. Het slachtoffer werd na het incident snel vervoerd naar de poli van Brokopondo. Daar aangekomen bleek dat de Braziliaan de geest heeft begeven. De politie van Brokopondo werd hierover op de hoogte gesteld. Ze verscheen ter plaatse en hebben na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie het lijk van de 30-jarige Braziliaan, Jusildo Nazimento Da Silva, vrijgegeven aan de nabestaanden. De politie van Brokopondo heeft in het belang van het onderzoek het desbetreffende jachtgeweer in beslag genomen. Het is vooralsnog niet bekend of het wapen wel dan niet is gedekt middels een vergunning. De oudere broer, Barbosa, werd na verhoor heengezonden, omdat er geen sprake was van opzet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!