Regering pakt problematiek reisagenten aan

De DNA-leden Patrick Kensenhuis en Dew Sharman nemen het staatsbesluit in ontvangst uit handen van Vinesh Kanhai
De DNA-leden Patrick Kensenhuis en Dew Sharman nemen het staatsbesluit in ontvangst uit handen van Vinesh Kanhai
Donderdag heeft er een onderhoud plaatsgevonden tussen de reisagenten in Suriname, de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en enkele leden van het parlement. Dit naar aanleiding van de problematiek die ontstaan is, nadat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) actietarieven heeft gelanceerd waarbij een groot deel van de reisagenten uitgesloten was. Zo waren de nieuwe actietarieven van €670 (Paramaribo – Amsterdam) van de SLM initieel uitsluitend bestemd voor de reisbureaus SLM, Waldo’s Travel en Satyam Holidays. Hierdoor is de reisdondernemer Vinesh Kanhai in een nadelige positie terechtgekomen, waardoor hij klanten heeft verloren en zelfs reputatieschade heeft opgelopen. Naar aanleiding hiervan heeft Kanhai een initiatiefgroep in het leven geroepen, waarvan hij de coördinator is.
“Wij hebben besprekingen gehad met de TCT-minister, Andy Rusland, zijn staf en de directeur van Stichting Toerisme Suriname. Daarna was er een bijeenkomst met de parlementsleden Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink en Dew Sharman. Er is breedvoerig ingegaan op de actualiteiten en over het voortbestaan van vele reisagenten. Met een kopie van een retourticket (Paramaribo-Amsterdam) is aangetoond dat er in de periode van 19 januari 2017 tot 18 februari 2017 er sprake was van een enorm prijsverschil vanuit het internet en 4 bevoordeelde speciale tarieven van USD 1426 (inclusief 2 stuks 23 kg bagage versus USD 1629 met 1 maal 23 kg bagage)”, vertelt Kanhai, directeur van reisbureau VKV Holidays, tegenover Dagblad Suriname.
Volgens Kanhai draagt de minister het ondernemerschap een warm hart toe en heeft toegezegd om wederom een schrijven te zullen richten naar de luchtvaartmaatschappijen. Het is van belang dat het staatsbesluit (SB 2007 no. 131) te allen tijde wordt nageleefd. In dit staatsbesluit (artikel 2 lid 3 ) staat duidelijk vermeld dat elke andere tussen de luchtvaartmaatschappijen overeengekomen lagere vergoeding nietig is.
KSR

error: Kopiëren mag niet!