NJP-kandidaat Amautan: “Overheid moet belofte nakomen”

Varousca Amautan
Varousca Amautan
Als je iemand iets belooft, moet je die nakomen. Het is zo simpel. Dit zegt Varousca Amautan, kandidaat-jeugdparlementariër in het district Wanica. Amautan vindt het vreselijk dat de scholieren geen lessen kunnen volgen, omdat er gestaakt wordt. “Waarom moet het kind steeds de dupe worden van acties. De overheid heeft als taak het kind te beschermen tegen deze situaties met haar beleid”, zegt de kandidaat die in Wanica op nummer 5 van de lijst staat. Indien zij gekozen wordt, zal zij zich onder andere sterk maken om deze situaties te voorkomen.
De 22-jarige Amautan is student Geneeskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ze maakt deel uit van de groep Power Youth, die in Wanica ook bestaat uit Chareshma Balai, Samir Gobind en Dinesh Parag. “Voor een betere toekomst voor de jeugd in Suriname”, is haar antwoord op de vraag waarom jeugdigen op Amautan moeten stemmen. “Ik vind dat jongeren meer geloof moeten hebben in het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Dat ga ik doen door ze de kracht van samenbundelen te tonen. Samen kunnen we heel veel bereiken”, zegt ze.
Haar prioriteit nummer 1 als ze gekozen wordt, is pleiten voor een veiligere omgeving voor de jeugd. “Je moet gevrijwaard zijn van seksueel misbruik, van criminaliteit, mishandeling, pedofilie enz. Dan pas kan je successen boeken. Dit gaan we doen onder andere via voorlichting, maar ook samenwerkingen met bevoegde instanties.” Als tweede gaat Amautan pleiten voor een goed educatiesysteem, waarbij de kwaliteit van ons onderwijs verbeterd moet worden.
De verkiezingen van het NJP worden op 8 februari gehouden. Jongeren tussen 12 en 25 jaar mogen hun stem uitbrengen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!