‘Hij heeft mij misbruikt’

“Hij heeft mij misbruikt omdat ik zoveel dingen voor hem moest doen. Desondanks weigerde hij mij te betalen”, zei de verdachte Elton C. dinsdag aan kantonrechter Rewita Chatterpal. Elton moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij een bedrag van Euro 220.000 van zijn werkgever heeft verduisterd. Daarnaast heeft hij enkele sieraden van de vrouw van zijn werkgever weggenomen. Opmerkelijk is dat deze verdachte verschillende verklaringen aflegde om zodoende zijn onschuld te bewijzen. Zo ontkende hij in eerste instantie de gelden te hebben verduisterd, maar als compensatie te hebben genomen, omdat de benadeelde hem weigerde te betalen. Het geld kreeg hij om privézaken voor de benadeelde te regelen. Bovendien gaat het volgens hem slechts om een bedrag van SRD 25.000, Euro 4000 en USD 5000. “Ik heb die bedragen geleend en ik zal het terugbetalen”, zei hij aan de rechter. Volgens de magistraat heeft de verdachte met deze verklaring in feite toegegeven dat hij het geld heeft verduisterd, omdat hij het recht in eigen handen heeft genomen. Hierna kwam de verdachte met een andere verklaring en gaf hij aan de vraag van de rechter niet goed te hebben begrepen. Elton zei dat hij de gelden van de werkgever had geleend, omdat hij zijn eigen zaak wilde beginnen. Deze bedragen heeft hij echter te eigen bate gebruikt. Wat de sieraden betreft, heeft hij die van de vrouw van de benadeelde gehad om te laten repareren. Echter was de juwelier die bewuste dag gesloten, waardoor hij deze naar huis meenam. Doordat hij de dag daarna ruzie met zijn toenmalige vriendin kreeg, nam zij deze zonder hem te melden mee naar Frans –Guyana. Hij beloofde dat de ex-vriendin de sieraden terug zal brengen voor de benadeelde. De rechter zal op 21 februari nagaan of dit inderdaad is gebeurd.
FR

error: Kopiëren mag niet!