Minister Burleson kondigt miljoenenfonds voor kleine ondernemers aan

Minister Burleson kondigt  miljoenenfonds voor kleine ondernemers aan (2)Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) heeft tijdens de openbare hoorzitting van het ressort Rainville bekend gemaakt, dat er een fonds van vijf tot tien miljoen SRD komt voor kleine ondernemers. De stijgende kosten van levensonderhoud worden door de consument veelal op conto van de 4000 supermarkthouders geschreven, maar zij zijn niet de enige schakel bij het bepalen van de prijs. Minister Burleson gaf aan dat er meer dan twintig aspecten bijdragen aan de huidige prijsbepaling. Rekening houdende daarmee werkt HI aan verbetering.
Melvin Bouva wil een lans breken voor Rainville
Op de vergadering waren meerdere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waaronder de overste Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatiecentrum Suriname (NCCR) en parlementariër Melvin Bouva. Bouva wees op de aanstaande begrotingsbehandeling van DNA in februari. Als bewoner van het ressort Rainville kent hij de noden van de wijk. Als volksvertegenwoordiger kan hij niet anders dan in DNA een lans breken voor de buurt. De bestuursdienst, de buurtcommandant, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en vertegenwoordigers van Chinese en andere organisaties lieten zich ook zien en de buurtbewoners lieten zich niet onbetuigd.
Wenselijkheden te realiseren in 2018
“Om samen met u te werken aan de ontwikkeling van het ressort”, heeft de Ressortraad Rainville op vrijdag 13 januari een openbare zitting gehouden op het terrein van de Wenzelschool aan de Rattan Oemrawsinghstraat. De hoorzitting werd voorgezeten door ondervoorzitter M. Alam, die benadrukte dat de hoorzitting verband houdt met zaken die aan de regering voorgelegd zullen worden om in 2018 te worden gerealiseerd. Hij schetste een droevig beeld van de staat waarin het ressort Rainville verkeert. Rainville is één van de 12 stadsressorten van Paramaribo. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) grenst het aantal inwoners tegen de 30.000.
Ringweg tot eenrichtingsverkeersader maken
Alam had het over overwoekerde percelen, sekswerkers, drugsproblemen, hangjongeren, de zwerversproblematiek, onveilige verkeersituaties, illegale parkeerwachters, het ontbreken van verkeersmeubilair, criminaliteit, ontwatering, gebrekkige infrastructuuren illegale vuilstortplaatsen op niet bebouwde percelen. Gewezen werd op de wanorde teweeggebracht door de Zondagsmarkt aan de Tourtonnelaan. Geopperd werd om de Ringweg tot een eenrichtingsverkeerader te maken en bruggen te bouwen die Ringweg-Zuid en Ringweg-Noord verbinden. Er wordt veel waarde gehecht aan het naleven van milieuvoorschriften. Het is gewenst dat er speelplaatsen voor kinderen worden aangelegd. Uitbreiding van busroutes wordt nodig geacht. De wegen vragen dringende aanpak.
Administratie en organisatie belangrijk
Volgens Alam is de ressortraad van Rainville niet goed in staat om het ontwikkelingswerk dat van de volksvertegenwoordiging op regionaal niveau verwacht wordt, naar behoren uit te voeren. Vergaderruimte ontbreekt, administratieve benodigdheden ontbreken. De ressortraad van Rainville beschikt niet eens over een computer. Deze zaken zijn essentieel om de gewenste slagvaardigheid aan de dag te leggen en beter te kunnen werken aan de ontwikkeling.
HD

error: Kopiëren mag niet!