Zeven verdachten kort na inbraak aangehouden

De gezamenlijke politie eenheden van Geyersvlijt, de Algemene Surveillance Dienst (ASD) en het Regio Bijstandsteam (RBT) hebben donderdagmiddag zeven verdachten aangehouden. Dit gebeurde kort na een inbraak in een woning aan de Manjastraat. Het gelukte haar daarbij om op straat twee verachten te weten Rafael P. (22) en Sharief T. (22) aan te houden. Kort na deze aanhouding kreeg RBT via de Centrale Meldkamer een bericht binnen betreffende een verdacht voertuig met een televisie in de auto. De leden van RBT hebben snel op deze informatie ingespeeld. Het gelukte de politie om het bedoeld voertuig op de kruising van de Abone- en de Basitostraat klem te rijden. In de wagen werden de verdachten Niks D. (22), Shaquill E. (22), Jimmy K. (24) en de 33-jarige Jonathan S. aangetroffen; de televisie werd niet in de wagen aangetroffen. Op aanwijzing van een van deze vier verdachten werd de buitgemaakte televisie teruggevonden in een woning te Pontbuiten. In de betreffende woning trof de RBT ploeg een 16-jarige jongedame aan. De politie heeft deze dame na verhoor heengezonden omdat zij niets afwist van de gepleegde inbraak. De overige zes verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!