Newmont zal bijdragen aan veilig verkeer

Directeur Albert Ramdin van Newmont Suriname heeft bij de Kenniskring bekendgemaakt dat zijn bedrijf in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zal werken om de verkeersveiligheid in Suriname te bevorderen. Hij haalde aan dat in 2016 er 75 verkeersdoden zijn gevallen, waaronder 31 bromfietsers en 11 voetgangers. Voor 2017 staat de verkeersbarometer al op 4 dodelijke slachtoffers. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn essentieel bij de bedrijfsvoering van Newmont. De onderneming en Juspol zullen er werk van maken om veiligheid, met name verkeersveiligheid, te propageren binnen het onderwijs op middelbare scholen. Het ligt ook in de bedoeling om waar nodig verkeersborden te plaatsen langs de Oost Westverbinding tussen Paramaribo en Moengo. Andere onveilige verkeersituaties langs deze weg zullen ook de nodige aandacht krijgen. Deze verkeersader wordt frequent gebruikt door werknemers en bezoekers van Newmont. Ramdin haalde aan dat er een serieus veiligheidsbeleid moet worden gemaakt. Het gebrek aan verkeersfatsoen moet veranderen.
HD

error: Kopiëren mag niet!