Hersenen baby beschadigd doordat hij te lang in moederbuik was

De ouders en familie van een baby die geboren is met een hersenbeschadiging vragen zich af wie verantwoordelijk is hiervoor. De ouders zijn van mening dat vanwege de behandeling die zij hebben gekregen van de medewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hun baby nu gehandicapt is.
AZP-directeur Antoine Brahim heeft consistent aangegeven geen informatie te kunnen verstrekken over patiënten. “Indien er klachten zijn met betrekking tot de dienstverlening, het personeel of de specialisten, is men vrij deze te deponeren bij het ombudsbureau, die duidelijke richtlijnen geeft.De directeur heeft meerdere malen benadrukt dat de mensen hun klachten niet deponeren, waardoor het probleem ook niet gecorrigeerd kan worden. Men moet de klachten deponeren op de afdeling Patiëntenservice. Mensen met groen polo shirts zijn elke dag aanwezig en kunnen de mensen te woord staan. Elke klacht wordt serieus genomen. Nadat een klacht is ingediend, volgt een onderzoek waarna er weer contact opgenomen wordt met de patiënt of de familie. De familie of patiënt wordt daarna aangehoord. Men kan ook altijd persoonlijk de directeur bellen en het probleem direct aan hem doorgeven.”
Het feit dat de baby een handicap heeft, werd door hun arts bevestigd. Pas na een bepaalde leeftijd zal men precies kunnen zeggen hoe ernstig de handicap is en wat de baby kan doen en wat niet. De baby is in een couveuse geplaatst en is aan de beademing gezet, omdat ze niet op zichzelf kan ademen. De kinderarts zegt dat de baby te lang in de buik is gebleven, waardoor ze zuurstof tekort heeft opgelopen. De moeder werd 11 december opgenomen en moest in de verloskamer blijven liggen totdat er een plaats vrij was in de zaal. Verder is ontdekt dat de linkerlong van de baby ontstoken is en dat er veel slijm in zit. De ouders vragen zich af of hun kind wel gaat kunnen lopen, zitten of naar school zal kunnen gaan.

error: Kopiëren mag niet!