SMS zal zaak eveneens verdedigen bij rechter

Gisteren hebben de contractors van Scheepvaartmaatschappij Suriname (SMS) hun klacht gedeponeerd bij de rechter, omdat zij ruim een jaar niet zijn uitbetaald door de scheepvaartmaatschappij. Joyce Rozenhout, directeur van SMS, geeft aan dat als men naar de rechter stapt, de SMS de zaak eveneens moet gaan verdedigen bij de rechter. Aan de hand van de uitspraak van de rechter zullen de vervolgstappen dan bekeken worden. Volgens de SMS-directeur is de scheepvaartmaatschappij afhankelijk van subsidies. De directeur verduidelijkt ook dat het niet zo is dat de boothouders een heel jaar niet zijn uitbetaald. “Ze zijn in dat jaar misschien wel drie keren uitbetaald, alleen hebben ze misschien 1 maand ontvangen of hebben ze slechts 65% van hun vergoeding per maand ontvangen. Het gaat hierbij om de vergoeding van de huurkosten van de boten.”
Rozenhout stelt dat de overheid financieel voor 60% inkomt ten aanzien van de kosten die passagiers zouden moeten betalen. Reeds geruime tijd worden de gelden niet op tijd of niet volledig gestort door de overheid, waardoor de mensen niet op tijd uitbetaald kunnen worden. “Wat de situatie helemaal is gaan verzieken, is dat slechts de controleurs zijn uitbetaald”, zegt Rozenhout. Het gaat in deze om controleurs, arbeiders in dienst van SMS, en aan de andere kant de boothouders die op basis van een contract hun boot verhuren, waarbij zij diensten verlenen ten aan de SMS. “Om de motoristen te betalen, moet je de boothouders betalen. Wat nu de gedachte bij de boothouders is, is dat door het uitbetalen van de controleurs de SMS haar eigen mensen betaalt, maar anderen niet.”
“Op 30 december werd de toezegging gedaan door de rvc dat de uitbetaling aan motoristen op uiterlijk 3 januari zou plaatsvinden. Nu zijn de mensen vertrokken en zeg je weer dat je niet betaalt. Vandaar dat de mensen denken dat je ze voor de gek hebt gehouden. Ik ben de directeur en ben nu de gewraakte persoon, omdat ik de uitspraak heb gedaan. Ik kan de mensen begrijpen dat zij niet blij zijn met de situatie.” Echter geeft de SMS-directeur toe op de hoogte te zijn van het feit dat de mensen inderdaad hun boten hebben ingezet en conform het contract uitbetaald dienen te worden.

error: Kopiëren mag niet!