Minowc last informatiebijeenkomst op laatste moment af

Vanwege de mogelijke ontwrichting van het onderwijsproces als gevolg van de aangekondigde acties van de Bond van Leraren (BVL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) worden de geplande toetsen op de scholen voor deze week tot nader order uitgesteld. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een oproep via de verschillende schoolleiders gedaan dat leerkrachten op verschillende niveaus zich donderdag in de Congreshal moesten aanmelden voor een informatiebijeenkomst over de herwaardering van leerkrachten. Echter werd deze oproep enkele uren later wederom door het ministerie ingetrokken. Als reden is aangegeven dat de verbouwing aan de Congreshal hiervoor heeft gezorgd. Verschillende leerkrachten zeggen aan de krant dat het ministerie de vakbond kapot probeert te maken met dit soort oproepen. Zij vinden de besluiten van het ministerie rommelig en ondoordacht.

error: Kopiëren mag niet!