Binda: “Men moet geen afstand nemen op een goedkope manier!”

Onlangs heeft Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), te kennen gegeven voorstander te zijn van het mobiliseren van de samenleving om het rancuneuze beleid van de huidige regering een halt toe te roepen. In dit kader is Binda van plan om het bedrijfsleven te benaderen. Enkele (bedrijfsleven)organisaties, waaronder de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), hebben nadrukkelijk kenbaar gemaakt niet aan dergelijke activiteiten te zullen participeren.
Binda kan de houding van de voorzitter van VES begrijpen, aangezien VES geen bedrijfslevenorganisatie is maar een organisatie voor een bepaalde groep beroepsgenoten. “Zij zijn meer een wetenschappelijk orgaan”, beweert Binda tegenover Dagblad Suriname. Ook de houding van de voorzitter van Asfa verbaast Binda niet. “Hij is adviseur van de minister van Handel en Industrie. Daarnaast neemt hij ook zitting in de Staatsraad. Is het vreemd dat hij zo een houding aanneemt? Hij heeft persoonlijke belangen, waardoor hij nooit zijn leden zal oproepen.” Volgens Binda gebeurt er daarnaast niets bijzonders binnen de Asfa. “Wat heeft de Asfa in de afgelopen jaren kunnen bereiken? Niets!” Als bedrijfslevenorganisatie heeft men een taak te volbrengen. De huidige economische omstandigheden in het land zorgen niet voor een ondernemersvriendelijk klimaat. “De oorzaak ligt in de politieke besluitvorming! Vandaar dat Akmos het initiatief neemt om zich over deze kwestie uit te laten. Anders, wat voor organisatie ben je? En voor wiens belangen kom je dan op? Men moet geen afstand nemen op een goedkope manier!” De realiteit staat voor de deur; de huidige president en de regering worden niet meer getolereerd.
KSR

error: Kopiëren mag niet!