Aamir Khan’s Dangal in problemen

Aamir KhanDangal, met in de hoofdrol Aamir Khan, kwam gisteren uit. De film heeft record na record gebroken bij de box office. Maar, terwijl het enerzijds goed gaat met de film, rijzen er anderzijds problemen.
We horen dat een advocaat plannen heeft juridische stappen te ondernemen tegen de filmmakers, omdat deze zich volgens hem beledigend hebben opgesteld ten opzichte van India’s volkslied. Met behulp van de NGO bekend als de ‘Jai Ho Foundation’, zullen stappen ondernomen worden.
Lezers herinneren zich mogelijk dat op een bepaald moment in de film het nationaal volkslied langzaam afgespeeld wordt na Geeta’s overwinning bij een worstelwedstrijd. Dit is niet goed aangekomen bij leden van de ‘Jai Ho Foundation’, die van oordeel zijn dat de strikte voorschriften van het Hooggerechtshof niet in acht genomen zijn. Dat was dan ook een reden voor het schrijven van een brief aan de Central Board of Film Certification (CBFC), waarin geëist werd dat er juridisch wordt opgetreden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: