‘Naïeve vp en ministers grote sufferds’

Vicepresident Ashwin Adhin
Vicepresident Ashwin Adhin
De Werkgroep Planning en Ontwikkeling van het Wetenschappelijk Bureau van de Nationale Partij Suriname heeft een reactie op de nieuwjaarsrede van president Bouterse. “Met heel veel verbazing en hoon hebben wij de nieuwjaarsrede van onze geachte president tot ons genomen. Op gegeven moment zijn wij danig in de war geraakt en waanden ons midden in de ‘Sprookjes van Grimm’. Maar terug bij onze positieven merken wij dat we hier bezig zijn met een heel serieuze zaak. Deze opmerking wordt gemaakt, omdat wij sinds de inauguratie van deze president in 2010 geconfronteerd zijn met loze uitspraken, zoals de bestrijding van corruptie. Is dit het zoveelste bewijs dat hij ongeschikt is het land te besturen en dus de eer aan zichzelf zou moeten houden?”
Het volk niet verantwoordelijk voor grote corruptieschandalen
“Het is zeker niet de bedoeling een ellenlang verhaal over de nietszeggende rede te houden, maar slechts enkele opmerkingen te plaatsen die zeker het vermelden waard zijn. Er wordt in de toespraak steeds de algemene meervoudsvorm “wij” gebruikt. De Werkgroep Planning en Ontwikkeling van het Japin protesteert met klem hiertegen want wij, het volk van Suriname, zijn niet verantwoordelijk voor de grote corruptieschandalen en chaos veroorzaakt door deze president en zijn regering.”
Naïeve vicepresident en ministers grote sufferds
“De super-regering gevormd door de adviseurs, die zeer geriefelijk zijn gehuisvest op het Kabinet van de President, delen mede de lakens uit en zijn de grote bedenkers van het wanbeleid dat corruptie-faciliterend is. De naïeve vicepresident en ministers mogen als grote sufferds de zaken administratief uitvoeren en lijken absoluut geen problemen mee te hebben, totdat zij hiervoor door het vervolgingsapparaat verantwoordelijk zullen worden gesteld.”
Social media
“Reeds heeft een politieke organisatie een lijst geproduceerd van vermeende corrupte zaken en heeft belangeloos haar diensten aangeboden deze tot de bodem te helpen onderzoeken. Deze lijst is via social media nog verder aangevuld.”
Hoefdraad door de mand gevallen
“Het schijnt dat deze president steeds de grootste wonderkinderen (spookjesfiguren) van Suriname kan ontdekken om zijn minister van Financiën te “spelen”. En het blijkt steeds weer dat hij de plank volledig misslaat. De huidige minister van Financiën is daar geen uitzondering op. Nog nooit hebben wij zo een “hoog geleerde monetaire econoom” kunnen strikken voor genoemde post. Echter is hij sinds hij de scepter zwaaide op de Centrale Bank van Suriname (CBvS ) door de mand gevallen. Toch zijn er velen die zich afvragen waarom deze charlatan gehandhaafd blijft. Wij denken te weten waarom dit het geval zou kunnen zijn; natuurlijk voor het faciliteren van hooggeplaatsten in de regering of personen op het kabinet. Als governor van de CBvS en minister van Financiën beschik je namelijk over bevoegdheden om bepaalde financiële transacties, nationaal en internationaal, te doen. Als vanzelfsprekend pikt “Boefie Dalton” van elke transactie ook een graantje mee.”
NPS moet het varkentje weer komen wassen
“De Werkgroep Planning en Ontwikkeling van het Japin is erg trots op de prestaties van de NPS in het verleden. Er is een bedachtzaam en verstandig financieel beleid gevoerd en de levensstandaard is steeds naar een hoger niveau gebracht. Het is daarom niet verwonderlijk dat velen ernaar hunkeren dat de NPS wederom dit varkentje komt wassen, ook die mensen die zich bedrogen voelen door de mooie, maar leugenachtige gepraat en beloften van de NDP-leiding.”
Er komt een eind aan elk touw
“Tenslotte wil de Werkgroep Planning en Ontwikkeling van het Japin de bevolking moed inspreken en vragen de ontwikkelingen in ons geliefd Suriname niet argeloos te blijven volgen, maar om op een gepaste democratische manier hun mening te geven en op te komen voor hun belangen. Wij leven mee met de bevolking en hopen de komende verhogingen van levensonderhoud te kunnen dragen in de wetenschap dat er een einde komt aan elk touw, hoe lang dat ook mag zijn”, aldus de Werkgroep Planning en Ontwikkeling van het Japin van de NPS.
HD

error: Kopiëren mag niet!