Zwartgallige Robert Peneux

De zwartgallige Robert Peneux.1De hervatting van het onderwijs na de kerstvakantie is via meerdere media besproken, waarbij er bezorgdheid is geuit met betrekking tot een geregeld onderwijsproces gedurende de rest van het schooljaar. Gevreesd wordt dat voor wanprestatie van de regering, in deze het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), die onder andere grote achterstanden heeft in het verstrekken van subsidie aan instellingen van het bijzonder onderwijs, betaling van dienstverleners, waaronder bushouders, boothouders, schoonmaakpersoneel en bewakers. Dagblad Suriname wendde zich tot Minowc-minister Robert Peneux om te vernemen wat er is gedaan om de dreigende noodtoestand te keren. Bij het horen van: “Minister u spreekt met Dagblad Suriname”, reageerde hij als door een wesp gestoken: “Ik zal Dagblad Suriname (DBS) niet te woord staan, ik heb rare ervaringen met deze krant. Ik heb mijn hele staf opdracht gegeven om DBS niet te woord te staan”, waarna hij de telefoonverbinding pardoes verbrak.
Innerlijk kompas bewindslieden beschadigd
Het is niet de eerste keer en Peneux is lang niet de enige regeringsfunctionaris die rancuneus optreedt tegen organisaties en personen, die opmerkingen maken en/of vraagtekens plaatsen achter het regeringsbeleid. Dagblad Suriname richtte zich tot de gemeenschap om haar mening op dit stuk te vergaren, de verzamelde reactie luidt als volgt. “De zwartgallige gemoedstoestand van Peneux, die zich keer op keer manifesteert, is kenmerkend bij onze falende politici, die land en volk in een depressie storten. Het innerlijk kompas van de minister van onderwijs en dat van het gros van de andere regeerders blijkt te zijn beschadigd. Door censuur wordt de vrijheid van meningsuiting beperkt. Er is geen sprake van overheidsvoorlichting, de communicatie van de regering Bouterse/Adhin is het best te vergelijken met zwartgallige propaganda.”
Bekendheid verward met populariteit en gezag
“Populariseren en personaliseren is de norm van de politieke communicatie van Bouterse en zijn kornuiten, die bekendheid verwarren met populariteit en gezag. Ministers en andere functionarissen laten zich horen en zien in allerlei malle overheidsprogramma’s, waar zij niet worden tegengesproken en daardoor halve en hele onwaarheden verkondigen. Het publieke debat is daarmee verworden tot een spektakel van schandalen en opvallende persoonlijkheden, die in het schuitje van Bouterse zitten en geen andere keus hebben dan pompen of verzuipen. Er wordt van alles gedaan, omdat voor hun anders de boel verloren gaat.”
NDP-horde
“De hele NDP-horde vergeet om even stil te staan bij de benarde situatie, waarin Suriname verkeert en de aandacht naar binnen te richten en het hart te laten spreken, waardoor Suriname niet op een goede bestemming kan rekenen die leidt naar bezieling van het volk. De kliek blijft maar ronddwalen zonder de doelen van Suriname ooit te bereiken.”

error: Kopiëren mag niet!