Streetparty gaat normaal door

Buurtbewoners van de Brokopondolaan maken voor de zoveelste keer bekend dat zij de streetparty, die georganiseerd wordt door een bekend Barbershop aldaar, als lastig en ongewenst ervaren. Deze party wordt jaarlijks georganiseerd door de Barbershop D & F, waarvoor zij steeds een vergunning krijgen. Dc Mike Nerkust geeft aan dat de vergunning in orde is. De dc had de mensen eerder al opgeroepen geen probleem ervan te maken in deze periode, vanwege het feit dat dit vreugdevolle gebeuren slechts een keer per jaar georganiseerd wordt.
Echter vragen de mensen zich steevast af hoe de burgervader toch nog een vergunning hiervoor kan geven, terwijl de burgerij uit die omgeving diverse malen heeft aangegeven dat zij er last van ondervinden en zeker niet akkoord gaan met de activiteiten. Een der buurtbewoonsters gaf aan dat het zo wanordelijk aan toegaat en zo druk wordt dat zij elk jaar met haar gezin verplicht is ergens voor die dag te verblijven. “Je kan namelijk niet uit of in je inrit, omdat men lukraak parkeert. De festiviteiten gaan gewoon door tot 5.00 uur in de ochtend. Hierdoor kunnen de mensen geen oog dicht doen. Ook zijn de mensen vaak angstig omdat allerlei personen tegen je schutting komen staan, wat de situatie alleen maar onveiliger maakt. We hebben vaker geprobeerd de dc hierover te spreken en er zijn ook bezwaardocumenten achtergelaten. We vragen ons af of deze stukken de dc ooit bereiken”, aldus de buurtbewoonster.
Er is wederom contact opgenomen met dc Mike Nerkust van het commissariaat Paramaribo Zuid- west, die aangeeft dat de vergunning ten aanzien van de streetparty aan de Brokopondolaan is gefinaliseerd. De dc heeft de eigenaar van de barbershop opgeroepen om weer de voorwaarden door te geven, waaraan hij zich moet houden. Er is met de eigenaar afgesproken dat hij voor 4.00 uur in de ochtend met de muziek moet stoppen, omdat het feest dan afgelopen moet zijn. Ook moet ervoor gezorgd worden dat de inritten van de mensen vrijgehouden wordt, zodat zij vrij in en uit hun inrit kunnen gaan. Er mag geen rommel achterblijven en het opruimen van het vuil wordt ook door de organisator gedaan. Volgens Nerkust heeft hij de vergunning verstrekt, omdat het eind van het jaar is en de mensen de gelegenheid moeten krijgen om hun eind van het jaar activiteit, welke eenmaal per jaar plaats vindt, te organiseren.

error: Kopiëren mag niet!