Donateurs helpen AZP uit nood

Donateurs helpen AZP uit noodDat het Academisch Ziekenhuis Paramaribo in een zeer precaire situatie verkeert, is alom bekend. Gelukkig zijn er binnen en buiten Suriname particulieren en organisaties die het ziekenhuis, en daarmee de gehele Surinaamse gemeenschap, een warm hart toedragen. De afgelopen twee maanden heeft het ziekenhuis van verschillende organisaties en particulieren donaties mogen ontvangen in diverse vormen. Dit varieerde van mensen die aan de deur van de Intensive Care stonden met hun persoonlijke medicamenten tot aan grote organisaties, die zowel schoonmaakmiddelen als medische verbruiksartikelen hebben gedoneerd. Sommige donateurs hebben aangegeven dat zij graag anoniem willen blijven, hetgeen wordt gerespecteerd door het ziekenhuis. AZP is er zeer blij mee, want elk beetje helpt! Maar omdat AZP nog steeds een gezondheidsinstelling is, waarbij de gezondheid van de patiënt voorop gesteld wordt, is er besloten om de donaties gestructureerd te laten lopen. Hiervoor zijn er instructies op papier gezet.
AZP geeft hieronder enkele van de donaties aan. De Shri Shiva Mandier heeft een donatie bestaande uit towels, handsoap en schoonmaakmiddelen geschonken aan de Intensive Care Unit. Consolidated Industries Corporations NV (CIC) heeft een grote hoeveelheid schoonmaakmiddelen ter waarde van SRD 53.000 geleverd aan het ziekenhuis. Op 27 oktober mocht Chantal Rijker, coördinator PR & Communicatie (AZP), een donatie bestaande uit medische verbruiksartikelen in ontvangst nemen van Stichting Suriname Samen Sterk in samenwerking met 82 Trading. Deze schenking had een waarde van SRD 10.000.
Stichting Suriname Samen Sterk heeft reeds eerder gedoneerd aan het AZP, waarbij medische verbruiksartikelen ter waarde van ongeveer SRD 12.000 aan het Nierdialyse Centrum Suriname (juni 2016) is geschonken. Op dinsdag 1 november kreeg AZP van “Stichting Liefde Overwint” een geste, bestaande uit medische verbruiksartikelen. Deze werden persoonlijk gebracht door de sterrenkok Patrick Rechards.
Saftrade schonk medische verbruiksartikelen met een waarde van SRD 7.300. Van Kersten Healthcare ontving het ziekenhuis onder andere insulinespuiten. Het Courtyard Marriott Hotel schonk linnengoed, waaronder lakens en kussens. Deze zijn zeer goed te gebruiken in het beddenhuis en op de Intensive Care Unit. Voorts ontving AZP ook donaties van NV Dam, ILM Foundation en andere trouwe particuliere donateurs.

error: Kopiëren mag niet!