Leveranciers arrestantenvoeding zullen er alles aan doen om aanbesteding KPS te stuiten

De leveranciers van arrestantenvoeding zullen er alles aan doen om de nieuwe openbare aanbesteding te stuiten. Er zullen geen juridische stappen worden ondernomen, gezien dat ook geld zal kosten. Men rekent op hooguit het benaderen van de president om de zaak te helpen oplossen. De leveranciers kunnen zich niet voorstellen dat het Korps Politie Suriname (KPS) een nieuwe openbare aanbesteding houdt, terwijl de huidige leveranciers voor ettelijke maanden verleende diensten nog moeten worden uitbetaald.
Volgens leverancier Mohamedsafie Hasnoe is dit geen acceptabele handeling. “Dit is geen free for all naschoolse opvang. Wij moeten voor 7 maanden geld ontvangen en nog meedoen aan een andere openbare aanbesteding. Je moet ons betalen, dus ga je op zoek naar andere leveranciers. Wij weten nu niet meer hoe wij onze prijzen moeten calculeren, gezien er zo een grote vordering is op het KPS”, stelt Hasnoe. Gezien het een goed recht is van het KPS om te bepalen hoe zij haar geld zal uitgeven (natuurlijk binnen de grenzen van de wet), begrijpen critici de houding van de huidige leveranciers niet. Hasnoe geeft aan dat de huidige leveranciers sceptisch zijn over het doel van de nieuwe aanbesteding.
Verwezen wordt naar de ontwikkelingen in de afgelopen periode, waarbij een aantal van de leveranciers, om zaken recht te trekken, en dus voor hun eigen welzijn, richting de media is gestapt. Leveranciers zijn de mening toegedaan dat de nieuwe aanbesteding deels bedoeld is om die leveranciers te straffen. “Een aanbesteding is in beginsel bedoeld om zo goed en goedkoop mogelijk zaken te doen. Vooral in deze zeer precaire situatie. Wat is het doel nu? Is het niet om bepaalde mensen te accommoderen? Het doel zullen zij nooit bereiken. Wij, huidige leveranciers, zitten al in een ‘lopende trein’. Wij moeten nog eventjes wat hout bij doen om ons water te koken. Er is geen nieuwe investering nodig bij de huidige leveranciers. Echter moet wel worden benadrukt dat wij de investeringen met dit contract van drie jaren ook nog niet hebben terugverdiend. Nu ‘kill’ je ons als er nieuwe leveranciers erbij komen. Wat gebeurt er met de gezinnen die zo meteen brodeloos zullen worden vanwege de nieuw te volgen werkwijze?”, aldus Hasnoe.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!