Verenigd Koninkrijk biedt Suriname studiebeurzen aan

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft studiebeurzen beschikbaar gesteld voor Surinaamse studenten en academici. Zij kunnen zich online registreren voor het Chevening Beurzenprogramma, dat gefinancierd wordt door voornoemd ministerie. Voor het academisch jaar 2017/2018 worden er twee Chevening beurzen beschikbaar gesteld.
Om in aanmerking te komen voor de studiebeurzen moet een kandidaat voldoen aan de Chevening toelatingsvereisten. De toelatingsvereisten zijn: in het bezit zijn van een bachelor of master graad (met een gemiddeld cijfer dat hoger is dan 7) en 2 jaar werkervaring in Suriname. Het academisch jaar start medio september 2017. Op de website http://www.chevening.org/suriname kan men de online aanmeldingsprocedure vinden. De deadline voor de aanmelding is op 8 november 2016.
De studiebeurs omvat onder andere een full scholarship voor een eenjarige mastersopleiding aan een Universiteit in het Verenigd Koninkrijk (VK). De kosten die gedekt worden, zijn inschrijfgeld, maandelijkse onkostenvergoeding, reiskosten naar het VK en retour naar Suriname, visakosten en andere benefits.

error: Kopiëren mag niet!