Santokhi ontvangen in Huis van Europa

VHP SantokhiRamon Ramsodit, PvdA-politicus, heeft op maandag 19 september 2016 samen met zijn adviseur Ram Rambaratsingh VHP-voorzitter Chan Santokhi ontvangen in het Huis van Europa. De vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europese Parlement zijn hierin gevestigd. Het Huis van Europa is een ontmoetingsplaats waar burgers met al hun vragen over Europa terechtkunnen en waar bovendien debatten en seminars worden georganiseerd. Afgelopen donderdag heeft Ramsodit gesproken met Eurocommissaris Frans Timmermans en hem gevraagd om humanitaire hulp aan Suriname te geven, gezien de situatie waarin het land momenteel verkeert.
Ramsodit, die gespecialiseerd is in het Europees octrooirecht, heeft symbolisch European Patent Law verwerkt tot 15 november 2010 en het bijzondere portret van Santokhi overhandigd. Het portret symboliseert Suriname met verschillende culturen en religie. Ramsodit heeft Santokhi gevraagd om naast een “bromtjiedjarie” ook een fruitmand te zijn met verschillende fruitsoorten, die door verschillende bevolkingsgroepen in Suriname verbouwd worden. Volgens Rambartsingh is Santokhi het ‘Huis met verschillende kamers’, waar plaats is voor alle Surinamers met verschillende achtergronden en culturen. ‘Het is de eerste keer dat wij een Surinaams politicus in het Huis van Europa hebben ontvangen. Voor een goede toekomst laat VHP het Huis van alle Surinamers worden’, zegt Rambaratsingh lachend.
Na het bezoek aan het Huis van Europa zijn de drie heren in gesprek gegaan met SP-Kamerlid Harry van Bommel. Van Bommel meent dat diasporabeleid naast Surinaamse Nederlanders ook op autochtone Nederlanders zou moeten zijn gericht. “Er is veel meer belangstelling en bezorgdheid voor Suriname, dan nu zichtbaar is. Laten wij daarnaar op zoek gaan, zodat dit ook kan worden ingezet ten behoeve van Suriname”, aldus Van Bommel.

error: Kopiëren mag niet!