Lions Club Commewijne organiseert bunkopu seri

Lions Club Commewijne, onder leiding van president Roy Mohan, houdt op zaterdag 24 september een bunkopu seri bij het servicestation van Gow2 aan de Coesewijnestraat. De club speelt in op de precaire situatie in Suriname en wil vooral de bewoners van deze omgeving tegemoet komen met goedkope spullen. Volgens Mohan is er bewust gekozen voor deze omgeving, omdat het ten eerste een drukke buurt is, en ten tweede veel behoeftigen in de omgeving geconcentreerd zijn. Voor de datum is ook bewust gekozen, gezien volgens Mohan de meeste mensen de laatste week van de vakantie wat rustiger doorbrengen, en hiermee wat ruimte kunnen vrij krijgen voor een goed doel.
Onder andere zullen tweedehandse kleding en andere huishoudelijke spullen worden verkocht. De spullen zijn allemaal afkomstig van leden en families, kennissen en vrienden van leden van de club. Daarnaast zullen er hapjes en drankjes worden verkocht.
De verkoop start om 8.00 uur. De prijzen van de spullen variëren tussen SRD 1 tot SRD 10. “Het is een sociaal project bedoeld voor de sociale klasse. Men kan gebruik maken van deze gelegenheid om inkopen te doen voor kleine bedragen”, vertelt de clubpresident. De opbrengsten van dit project gaan naar andere projecten, die op jaarbasis worden uitgevoerd. Vooral kinderen, senioren en mensen met een beperking behoren tot de doelgroep van deze club. Eerder dit jaar is er ook een bunkopu seri gehouden aan de Gemenelandsweg. “Toen waren alle spullen uitverkocht. Vooral kleding ging snel weg. Het was een succesvolle dag”, meent Mohan. Lions Club Commewijne probeert jaarlijks twee tot drie bunkopu series te organiseren om zodoende haar projecten te kunnen blijven financieren. Mohan verwacht vooral de bewoners van Ephraimzegen op deze dag.

error: Kopiëren mag niet!