In memoriam: Manmohan Manniesing

# 1 VT IN Memoriam, MannisingDe heer Manmohan Manniesing zag zijn levenslicht op 5 december 1946 in het toenmalige district Suriname en wel te Leiding 9A en hij was bekend als “CHOT”.
Hij was een toegewijde Krishna Bhagt. Helaas is hij ons na een kortstondig ziekbed, voorgegaan op 1 september 2016.
Manmohan studeerde aanvankelijk rechten op de Surinaamse Rechtsschool, maar hij heeft deze studie door omstandigheden niet voltooid.
Hij was werkzaam als ambtenaar bij het BOG ( Bureau Openbare Gezondheidszorg) en werd later hoofdambtenaar.
Na de Revolutie op 25 februari 1980 werd hij ingezet als coördinator in het district Nickerie om allerhande zaken van de Nickeriaanse bevolking te behartigen.
Hij was in de politiek, hij was heel sociaal bewogen, en hij was een progressieve persoon. Hij had zich aangesloten bij de HPP ( De Hernieuwde Progressieve Partij ), die een tegenpool vormde van de VHP, o.l.v. Jagernath Lachmon. Vanaf de oprichting in augustus 1973 was hij actief lid van deze partij. Manmohan was een harde werker met een duidelijke ontwikkelingsvisie voor zijn geboortedistrict en ook voor zijn vaderland.
Na zijn vertrek naar Nederland in 1987 sloot hij zich aan bij de sociaal, culturele organisatie: “Insanjat Zoetermeer ”. Deze organisatie verzorgde ook radio programma’s en Manniesingh heeft ook daar zijn bijdrage geleverd.
Dhr. Manmohan was ook een fervente liefhebber van klassieke muziek en van Baithak Gana.
In Suriname was Manmohan parttime omroeper bij de SRS (Stg. Radio Omroep Suriname). Als één der propagandisten van de HPP, verzorgde hij des zondags radioprogramma’s via Radio Radhika.
In Nederland was hij o.a. omroeper bij Radio Haagstad in Den Haag.
Als een toegewijde omroeper was Chot iemand, die recht door zee ging. Niets kon hem ervan weerhouden zijn zegje te doen. Wat hij dan ook op zijn weg mocht tegenkomen.
Manmohan had een aparte manier van radio maken en als een liefhebber van muziek, liet hij zijn luisteraars nooit in de steek. Hij had een passie voor zijn werk en hij was met veel plezier werkzaam bij Hindoestanie Radio Vahon in Den Haag.
Bovenal was hij een cultuurdrager, een inspirator voor velen; tevens was hij een pionier die het pad voor velen heeft geplaveid. Hij is tevens van grote betekenis geweest voor vele Surinamers, en ook aan Nederlanders heeft hij naar beste vermogens de helpende hand geboden.
We moeten wel toegeven, dat het leven een proces is van continuïteit en van liefde en zorgzaamheid en op deze wijze moeten we onze Manmohan op een markante en waardevolle wijze blijven herinneren.
Jai, jai Manmohan , is dan ook van hieruit op zijn plaats.
Een medestrijder,
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!