Geen reden tot hamsteren gascilinders

In navolging op de recente bekendmaking van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) dat onder meer de gasvoorziening gegarandeerd is, wenst zij hierbij te benadrukken dat er geen reden is tot het hamsteren van gascilinders. Vanwege berichtgeving in de media, als zou er een mogelijke schaarste aan gas zijn, is er een toeloop naar depothouders ontstaan, waardoor deze snel door hun voorraad heen zijn. De depothouders die echter door hun voorraad heen zijn worden zo gauw zij dat aangeven wederom bevoorraad.
Daarnaast is uit controle van de daartoe bevoegde autoriteiten gebleken dat sommige depothouders, ondanks deze goed bevoorraad zijn, aan consumenten voorhouden geen gascilinders in voorraad te hebben. Tegen deze depothouders zijn inmiddels maatregelen getroffen.
De EBS betreurt deze ernstige ontwikkeling en benadrukt ten overvloede dat zij er alles aan doet om enige schaarste van gascilinders te voorkomen. Ook voor 100 lbs. gascilinders kan de klant nog steeds volgens de gebruikelijke procedure terecht bij Ogane. Er is dus geen reden tot paniek.
Op de consumenten wordt een dringend beroep gedaan alert te blijven en eventueel geconstateerde ongeregeldheden door te geven aan de ECD van het Ministerie van Handel en Industrie.

error: Kopiëren mag niet!