Zal Suriname zich distantiëren van het IMF?

De verwachting dat er een stop zal komen aan het samengaan van Suriname en het IMF werd tijdens jongste bijeenkomst van de Kenniskring Business Group en de Suriname India Investment & Trade Promotion Organization aangekaart. De verdere verhogingen van onder andere de olieprijs en de tarieven van de EBS staan voor de deur. Dat belooft vuurwerk. Het volk mort, het kan geen verdere verhoging verdragen. Gevreesd wordt dat de regering terug zal keren op haar schreden. Er kan van een kale kikker geen veren geplukt worden. Er gingen geluiden op om zo snel mogelijk van het ons wurgende IMF-programma af te komen. ‘Zolang je bij het IMF zit, zit je moeilijk’, werd betoogd.
Governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname reageerde hierop als volgt. “Ik ben direct na mijn aantreden als governor in onderhandeling getreden met het IMF. Ik leerde ze nader kennen en IMF leerde mij kennen. Ze weten waarvoor ik sta. Iedereen weet hoe ik over de zaak denk. De CBvS zet zich in om het beste voor Suriname te bewerkstelligen. Als de situatie van ‘zich distantiëren van het IMF’ (en ik denk niet dat dit speelt op het moment), zich mocht voordoen, dan zal ik het kenbaar maken. Ik hoop niet dat het zover komt.”

error: Kopiëren mag niet!