DA91en SPA Jongeren met Bibliobus in Saramacca

De jongeren van het Partnerschap DA’91 en SPA zullen op zaterdag 3 september a.s. in Groningen, Saramacca de kinderen een gezellige ochtend aanbieden. Middels het lezen en voorlezen willen de jongeren de kinderen in Saramacca motiveren zelf meer te lezen. Ook zullen er verschillende spelletjes uit vroegere tijden (zakspringen, djoel) met de kinderen gedaan worden die hun creatieve vaardigheden en teamgeest moeten stimuleren. Het thema van het project is: Dieren, Planten en Milieu. Zoals het thema reeds aangeeft zal er ook met de kinderen van gedachten gewisseld worden over het belang van het milieu en hoe zij zelf daar een bijdrage aan kunnen leveren. De jongeren zullen ook tweedehands kleding, boeken en huishoudelijke spullen tegen een zacht prijsje aanbieden, aan de bezoekers van de activiteit. De activiteit in Groningen vindt plaats op de Thaddeusschool in Groningen. De kinderen en andere belangstellenden worden vanaf 10.00 uur verwacht. Om 13.00 uur wordt de kinderen een lunch aangeboden, waarna de dag afgesloten wordt om 14.00 uur. Naast Groningen zullen de jongeren gedurende de maand september ook nog het district Commewijne en Para aandoen.
Er is bewust gekozen om deze activiteiten in de districten te ontplooien omdat over het algemeen de kinderen in deze districten minder recreatieve mogelijkheden hebben. Het doel van dit project is om de kinderen van de districten een gezellige en leerrijke dag aan te bieden. Met de opbrengsten van de bunkopoe serie, zal er een sociaal doel bedacht worden in de maand oktober.

error: Kopiëren mag niet!