Parlement vergadert in huishoudelijk verband over eigen begroting

De Nationale Assemblee (DNA) zal vandaag voor de laatste maal in huishoudelijk verband in dit vergaderjaar bijeenkomen om de begrotingen van het parlement goed te keuren. Hierna zal zij tot 29 september met reces gaan. Vicevoorzitter Melvin Bouva zegt op vragen van Dagblad Suriname dat het parlement afgelopen vrijdag haar laatste openbare vergadering heeft gehouden. De bedoeling is om met de jaarrede van president Desi Bouterse een aanvang te maken met een nieuw parlementair jaar. Het reces betekent dat normaal gesproken er niet vergaderd wordt. Maar er is altijd een parlement. Het huidig parlement eindigt pas op de dag waarop het nieuw parlement aantreedt. Indien er dringende zaken zijn, bestaat altijd de mogelijkheid dat de vakantieperiode onderbroken kan worden. Bouva spreekt over een vruchtbaar vergaderjaar dat achter de rug is en is ingenomen met het feit dat het parlement een aantal belangrijke wetten heeft kunnen goedkeuren. De laatste wet die onder de hamer ging, was de suppletoire begroting over het dienstjaar 2016.
FR

error: Kopiëren mag niet!