Simran Ragho ultieme uitblinker Go Glo Awards

1 Simran Ragho ultieme uitblinker bij GO GLO Award (1)
1 Simran Ragho ultieme uitblinker bij GO GLO Award (2)
1 Simran Ragho ultieme uitblinker bij GO GLO Award (3)
1 Simran Ragho ultieme uitblinker bij GO GLO Award (4)De Rotary Club of Paramaribo (RCPR) heeft voor de 15de keer de Go Glo Awards uitgereikt aan leerlingen die geslaagd zijn van de zesde klas van het gewoon lager onderwijs (GLO) en die 60 en meer punten gehaald hebben voor 7 vakken. Er zijn categorieën leerlingen geweest die dit jaar 67 en 68 punten hebben gehaald. De ultieme uitblinker en tevens winnaar van de Go Glo Awards met 69 punten is Simran Ragho van Openbare School 1 Nickerie. Ragho heeft heel uitzonderlijk gewerkt bij de toets het afgelopen schooljaar en heeft wel 6 tienen gehaald en één 9. De school met de meeste Go Glo leerlingen is geworden de Vrije School met 9 Go Glo leerlingen. Deze school wist deze titel voor de tweede keer te behalen. Dit jaar hebben ongeveer 11.000 leerlingen geparticipeerd aan de toets, waarvan slechts 1% van de beste geslaagden aanwezig was en heel uitzonderlijke prestaties gehaald heeft. Van de 136 leerlingen bestond 38% uit jongens en 62% uit meisjes.
Vivian Hanenberg, president van RCPR, geeft aan dat dit initiatief in 2004 is begonnen met 34 leerlingen en dit jaar zijn er 136 leerlingen. Er komen steeds meer leerlingen bij. Er is een speciale dank aan het sponsors geuit voor de bijdrage die zij hebben geleverd vooral in deze moeilijke periode. Vertegenwoordiger van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Muriel Hoepel, stelde dat met dit resultaat de leerlingen hebben laten zien dat het hen niet ontbreekt aan motivatie en ijver. Dit is wat elke student nodig heeft om een schooljaar met succes af te ronden. “De leerstof op mulo en de middelbare school zal moeilijk worden, maar ga ook deze uitdaging aan. Omdat je hebt bewezen dat je het kan en niet bang bent je in te zetten.” Er is ook aangegeven dat de leerlingen ook moeten schitteren bij de Wiskunde Olympiade die zij tegen zullen komen bij de volgende leerjaren. “Je moet verder goede keuzes maken, behulpzaam zijn waar nodig en optimaal inzetten om je beroep dat je in de toekomst zal uitvoeren goed te doen. Deel daarbij je kennis ook met anderen.”
Bijzonder is ook het feit dat dit jaar er een Go Glo student was van de Bigisma Skoro. De 40-jarige Jai Hong Sheng mag zich met het behalen van 61 punten ook Go Glo’er noemen. Na afloop van het formeel gedeelte is er ook een Adventure Go Glo Challenge gehouden in de Paramaribo Zoo.

error: Kopiëren mag niet!