Santokhi: ‘Vertrouwen en kracht God nodig in tijden van crisis’

37ste Jalsa Salana / Jaarlijkse Conventie Ahmahdiyya Moslim Gemeenschap Suriname
37ste Jalsa Salana / Jaarlijkse Conventie Ahmahdiyya Moslim Gemeenschap Suriname

37ste Jalsa Salana / Jaarlijkse Conventie Ahmahdiyya Moslim Gemeenschap Suriname
37ste Jalsa Salana / Jaarlijkse Conventie Ahmahdiyya Moslim Gemeenschap Suriname
“In ons land hebben we te maken met toenemende armoede en criminaliteit en hier is er een belangrijke taak weggelegd voor de religie, maar ook voor ons als politieke leiders. Mensen moeten het vertrouwen en de kracht van God terug krijgen en medeleven en solidariteit tonen. Dit zijn sterke waarden van de Islam, waarden die vereist zijn in tijden van crisis.” Dit zei VHP-voorzitter Chan Santokhi afgelopen zaterdag in zijn toespraak tijdens viering van de 60ste verjaardag van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname organiseerde van 26 – 28 augustus de Jalsa Salana, een driedaagse conventie waarin sociale, religieuze en maatschappelijke vraagstukken worden besproken door nationale en internationale gasten. In verband met het 60-jarig bestaan van de Surinaamse vestiging wordt deze conventie groots gehouden. Namens de VHP bracht de politicus de felicitaties uit aan de organisatie en wenste hun een vruchtbare conventie toe. De politicus deed een dringend beroep om deze waarden te verspreiden en mensen aan te moedigen om dit in de praktijk te brengen. Het thema van deze conferentie: ‘Liefde voor iedereen en haat voor niemand’ bevordert en moedigt volgens Santokhi mensen aan om goede burgers te worden van de samenleving. “En dat is de missie die we allemaal hebben. We zijn verbonden met de Almachtige God, uw Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Gebeden houden mensen op het juiste spoor. Normen en waarden van het leven moeten hoog in het vaandel worden gehouden. Om deze normen en waarden te behouden, is het organiseren van congressen en evenementen van essentieel belang. Samen bidden wij tot Allah, de Barmhartige, de Genadevolle, om zegeningen voor alle Surinamers in het algemeen en in het bijzonder voor alle moslims in Suriname en over de hele wereld. We bidden ook voor de vrede op aarde en vrede in de harten en geesten van ons allemaal”, aldus Santokhi. Volgens de VHP’er hebben wij allemaal een verantwoordelijkheid. We moeten volgens hem erop toezien dat de schaarste aan kennis verandert in overvloed aan kennis. “We moeten het juiste spoor bewandelen om een goede balans in de wereld te houden”, aldus de VHP-voorman.
Vrede dringend nodig in wereld
Op dit moment is de vrede volgens de parlementariër dringend nodig in de hele wereld. Rechten van mensen worden geschonden en de mensheid wordt bedreigd. “We moeten nu zaken uitvoeren om de vrede te bevorderen, we moeten liefde geven en delen, maar ook haat en onrecht veroordelen. Haat en onrecht zullen de problemen nooit oplossen, maar juist verergeren. Zij zullen meer haat en meer negativiteit creëren, en dat is niet gunstig voor de mensheid. Suriname is gezegend en verrijkt, met vele etnische groepen, vele talen, en vele religies. We leven in dit land vreedzaam en zoals u het weet is dit niet het geval in vele landen. Alle godsdienst organisaties, alle religieuze leiders, alle leden van deze organisaties leveren een grote bijdrage aan de rust in ons land. Het delen van kennis van de Islam en het accentueren van de eerbiediging van de overtuigingen en waarden is heel belangrijk binnen deze organisatie. Mijn oriëntatie over de Islam: de Islam staat voor vrede, voor de liefde, voor gelijkheid en solidariteit. De Hadj, een van de vijf zuilen van de Islam is een groot voorbeeld voor de wereld, om te leren van hoe moslims in de hele wereld, ondanks hun verschillen, status, wie ze zijn, kleur, waar ze vandaan komen, hun liefde uiten voor de Almachtige Allah. Dat is de liefde die ieder mens zou moeten betuigen aan zijn God. De Hadj staat ook voor de gelijkheid. Dat we eenieder moeten behandelen als gelijkwaardige mensen en geef ze gelijke kansen. Maar bovenal, dat we elkaar als mens moeten accepteren. Dit is de basis van ons wezen. Zonder deze, zullen we niet in staat zijn om vrede te bereiken”, aldus Santokhi. De VHP als politieke organisatie heeft het voorrecht om elk jaar de Iftar of Eid Milan te mogen organiseren in haar partijcentrum, waar alle islamitische organisaties worden uitgenodigd.
FR

error: Kopiëren mag niet!