Arrestant informeert minister over mishandeling

De minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos, heeft volgens bekomen informatie vrijdag een telefonische melding gekregen in verband met een mishandeling van een arrestant binnen de Penitentiaire Inrichting Duisburg (PID). Een arrestant is mishandeld door enkele penitentiaire ambtenaren. De aanleiding van deze mishandeling is dat er afgelopen week controle werd uitgevoerd in alle celblokken in de PID. Tijdens de controle liep een pa een stroomschok op. Waarschijnlijk hadden de arrestanten een opladersysteem ontwikkeld, welke bedoeld was om de illegaal mobiele telefoons binnen de inrichting op te laden. Als gevolg van deze zelfgemaakte oplader, kreeg de pa een stroomshock. Hij werd ter zake opgenomen in het ziekenhuis. Nadat het bekend was wie deze oplader aldaar had geplaatst, hebben enkele pa’s de gedetineerde B. mishandeld. De minister heeft deze zaak kort daarna gerapporteerd gekregen van een mede-arrestant.
Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gebeld met de directeur van PID, Aniel Ramadhin. De directeur gaf aan dat hij vanwege het onderzoeksbelang geen informatie nog kan prijsgeven. Hij bevestigt dat er inderdaad iets binnen de inrichting heeft plaatsgevonden, maar dat hij eerst de juiste informatie wenst te achterhalen. Uit betrouwbare bron verneemt de krant dat de mishandelde arrestant na de behandeling met spoed en onder bewaking werd overgeplaatst naar de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI). Hij is in de ziekenboeg geplaatst in opdracht van de minister. Hij heeft onderhuidse bloedingen en kneuzingen opgelopen. De mishandeling moet in de morgendienst hebben plaatsgevonden. De politie van Flora is belast met het verdere onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!