Politieman redt 6-jarige uit zee

Inspecteur Oedit waarschuwt bewoners niet te zwemmen nabij de sluizen

Agent van politie Jipat heeft zondag een heldendaad gepleegd in Regio West. Hij heeft een 6-jarig kind uit de zee gered. Van regiocommandant van West, Wiedjaikoemar Oedit, heeft Dagblad Suriname vernomen dat een gezin afgelopen zondag rond 11.00 uur bezig was te zwemmen in een kanaal ter hoogte van politie controlepost Burnside te Coronie. Op een bepaald moment werd er geschreeuwd dat ‘hij’ nergens te vinden was. De politie van Burnside was vlak bij aan het werk. Een dienstdoende agent, te werk gesteld bij het Regio Bijstandsteam (RBT), haastte zich naar de plek en zag een hoofd half onder water. Het kind was onder de sluisdeur met het water meegesleurd richting open zee. De politieman is in vol ornaat, gekleed en al, in het water gesprongen om de drenkeling te redden. Het is hem gelukt om de jongen ongedeerd uit het water te halen. Oedit benadrukt dat men niet moet gaan zwemmen nabij de sluizen. Er zijn geen faciliteiten, er is geen enkele aanduiding omtrent de diepte, er zijn geen life guards, dus er zijn geen veiligheidsaanwijzingen ter plaatse aanwezig. Er zijn geen lijnen getrokken en dat is levensgevaarlijk, zegt Oedit. Volgens de regiocommandant is dit schering en inslag in Coronie. Het is van het allergrootste belang dat de huidige districtscommissaris er werk van maakt om preventieve maatregelen te treffen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!