Simons adviseert Belfort om te bedanken als DNA-lid

Assembleelid Edward Belfort (Abop) heeft dinsdag in duidelijke taal aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd waarom zij steeds vonnissen van de rechterlijke macht niet respecteert. “Vonnissen zijn geveld. Waarom worden die vonnissen niet gerespecteerd? Welk signaal geven wij hiermee aan de rechterlijke macht en burgers van het land? Zijn de vonnissen verkeerd? Zijn al die rechters dan verkeerd? Zijn ze misleid door de eerste terugroeping?”, vroeg Belfort aan de DNA-voorzitter dinsdag bij de verdere behandeling van de Terugroepwet in De Nationale Assemblee (DNA). De politicus vond dat het parlement door zijn ad hoc handelen steeds ervoor zorgt dat het hele rechtsysteem in de war wordt gegooid. “Dit frustreert de rechters, de rechtenstudenten worden gefrustreerd. Nog erbij hier in het huis van het volk”, stelde hij verder. De Abop-topper bleef erbij dat de rol van het parlement nu juist gericht moet zijn op het oplossen van de crisisproblemen van het land, dan te debatteren over het wel of niet veilig stellen van overlopers. “Kijkt u hoe het volk buiten lijdt, terwijl wij met de Terugroepwet bezig zijn. Het volk kijkt naar ons. Ik schaam mij dood voorzitter!”, aldus de politicus. Geerlings-Simons diende hem van repliek door hem het advies te geven om gebruik te maken van artikel 68 van de grondwet om zijn lidmaatschap dan te beëindigen.
FR

error: Kopiëren mag niet!