Inspecteurs in wording slepen staat voor het gerecht

Vier onderinspecteurs van politie, althans geslaagden van het theoretisch gedeelte van de inspecteursopleiding, hebben elk afzonderlijk een rechtszaak aangespannen tegen de Staat Suriname in deze het ministerie van Justitie en Politie. De geslaagde aspirant politie-inspecteurs vinden dat zijn ten onterechte zijn uitgesloten door de examencommissie voor hun stage. Als reden heeft de leiding aangegeven dat drie van de belanghebbenden niet in het bezit zijn van een wapen. Vanwege een incident of informatie is bij hen het wapen afgenomen. Het onderzoek in deze zaken is volgens de politiefunctionarissen reeds lang achter de rug, maar desondanks zijn de wetsdienaren nog niet voorzien van hun dienstwapen. De inspecteurs in wording zijn de mening toegedaan dat dit geen gegronde reden is voor hun uitsluiting van de stage. De leiding heeft hun wapen momenteel zonder enig aanleiding onder hun beheer en gebruikt haar eigen nalatigheid tegen de wetsdienaren. Uitsluiting van stage betekent dat deze onderinspecteurs niet bevorderd zullen worden tot inspecteurs en wordt hierdoor hun carrière bij de politie tot stilstand gebracht.

error: Kopiëren mag niet!