“Ik heb geen geluk met oudere vrouwen”

De verdachte Egbert K. gaf gisteren op de strafzitting aan dat hij geen geluk heeft met oudere vrouwen en dat is de reden waarom hij een geheime verkering had met zijn nichtje van 12 jaar. In verband met het onderzoek heeft de rechter het slachtoffer gehoord. In deze zaak staan twee verdachten terecht: haar oom Egbert en haar biologische vader, Roy S. Volgens verklaring van het slachtoffer heeft de oom haar verkracht. Hij heeft haar misbruikt toen zij nauwelijks acht jaar was. Het meisje heeft haar moeder nooit hierover verteld omdat zij bang was. Deze zaak kwam aan het licht als resultaat van een schoolonderzoek. Daarbij is komen vast te staan dat zij seksueel actief is. Zij heeft toen haar verhaal uit de doeken gedaan. De oom werd in verband met het onderzoek aangehouden. Zij was toen al vijf maanden in verwachting. Na de aanhouding van de oom vertelde het slachtoffer aan haar tante dat ook haar biologische vader haar een aantal keren heeft misbruikt. De moeder heeft toen ook tegen de vader aangifte gedaan. Op de zitting vroeg advocaat Oscar Koulen hoe het kind weet dat de verdachte Roy haar vader is. Het meisje verklaarde dat haar moeder haar heeft verteld. De verdachte heeft haar moeder gelaten toen haar moeder in verwachting was. Zij is toen getrouwd met een man en tot de dag van vandaag draagt zij de naam van de getrouwde man van haar moeder. Het meisje was op 12-jarig leeftijd in verwachting en beviel van een zoon. Drie dagen na de geboorte is het kind komen te overlijden. De verdachte Egbert erkent dat hij de verwekker was van het kind.
De verdachte Roy ontkent het feit steevast. Echter verklaarde hij bij de politie dat hij haar een keer seksueel heeft misbruikt. Het slachtoffer verklaarde dat haar vader haar aantal keren heeft verkracht. Dit deed hij na gebruik van marihuana. De vader belde vaker met de moeder dat hij zijn dochter wilde zien en dat zij bij hem moest logeren. Nietsvermoedend stuurde de moeder haar 8-jarige dochter steeds naar hem toe. Op 24 oktober wordt de behandeling in deze zaak voortgezet. Beide verdachten blijven in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!