Alle ministers regering Bouterse II hebben een jaar volgehouden

Regering Bouterse-Adhin zat gisteren precies een jaar aan. Het is alle ministers gelukt om hun ministerspost minimaal een jaar te bezetten. Ook minister Regillio Dodson, die na uitzetting van zijn partij DOE uit de coalitie, besloot om deel te blijven uitmaken van de regering, is behouden en heeft de streep gehaald. Op zijn optreden is heel vaak kritiek geleverd en hij is meermalen teruggefloten door de president. Op meerdere momenten zijn er namen genoemd van ministers die gereshuffeld zouden worden, echter is dat uiteindelijk niet gebeurd.
Dit betekent dat alle ministers die na 12 augustus 2016 vervangen zullen worden kunnen opteren voor het salaris van een departementsdirecteur, indien zij de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De directeur van een ministerie maakt maximaal aanspraak op een bezoldiging van SRD 9.044 per maand, waarop nog 10% representatietoelage komt. Daarnaast ontvangen ex-ministers een onderstand van 20% , berekend vanuit hun ministerssalaris. Afhankelijk van hoe lang men minister is geweest kan dit een bedrag van rond de SRD 4000 zijn. Gemiddeld komt een ex-minister op een beloning van SRD 14000, waarin het eventuele pensioen ook is berekend. Indien ze al 60 jaar zijn, komt daar ook AOV op. Daarnaast behouden de ex-bewindslieden hun aanspraak op eerste klasse medische zorg voor zichzelf en hun levenspartner voor de rest van hun leven.
Al met al is het een royale beloning die de ex-bewindslieden voor de rest van hun leven maandelijks zullen ontvangen en die hen uit de greep van de armoede zal houden.

error: Kopiëren mag niet!