Oppositiepartijen vergaderen over ‘6 jaar vernietigend beleid Bouterse’

De oppositiepartijen VHP, NPS, PL en Abop hebben afgesproken dat zij tussen 7 en 12 augustus afzonderlijk met hun partijstructuren zullen vergaderen over ‘de actuele politieke ontwikkelingen en 6 jaar vernietigend beleid Bouterse 1 en 2’. ‘Aan de hand van de uitkomst van deze structuurvergaderingen zal worden beslist welke andere grote partijactiviteiten zullen worden ontplooid om het land verder te behoeden van de problemen waarin zij zit.’ Dit zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi aan Dagblad Suriname. Volgens de VHP-voorzitter zal zijn partij vrijdag 12 augustus met haar partijstructuren terugkoppelen. Hij blijft erbij dat na 1 jaar regering Bouterse 2 het volk armer is geworden en de problemen in het land steeds groter worden. De regering kan de crisis volgens hem niet beheersen en toenemende problemen worden niet aangepakt. De partijen hadden eerder in oppositieverband besloten om rond 1 jaar verkiezing op 25 mei 2016 politieke activiteiten te ontplooien. Zo hield de PL op 15 mei een druk bezochte vergadering te Dessa in Wanica, de NPS op 22 mei in Grun Djari, de VHP op 28 mei een massameeting in Nickerie en de Abop ook een vergadering in Flamboyant Park. Al deze vergaderingen waren geslaagd. Santokhi onderkent dat de oranje partij sinds de laatstgehouden massameeting in Nickerie weinig van zich heeft laten horen. Met de viering van 1 jaar regering Bouterse-Adhin zullen nu wederom grote partijactiviteiten worden ontplooid. Santokhi blijft erbij dat de regering de ontstane crisis niet kan beheersen.
FR

error: Kopiëren mag niet!