Evita Leter blijft steken in series 100 meter schoolslag

Evita Leter en coach Yash Daryanani (foto: Jaswant Gajadien)
Evita Leter en coach Yash Daryanani (foto: Jaswant Gajadien)
Het is de Surinaamse zwemmer Evita Leter niet gelukt om uit de series te komen op het onderdeel 100 meter schoolslag op de Olympische Spelen in Rio. In de Olympics Aquatics Stadium eindigde leter overall als 36ste uit een deelnemersveld van 43. ‘Het was niet me beste tijd dat ik hier heb gezwommen. Wel mijn beste tijd ooit op zo’n periode van de dag. Ik ben niet gewend wedstrijden te zwemmen in de morgen en/of vroege middaguren. Meestal doen we dat s’avonds en daar haal ik me beste tijden’, legde Leter uit. Ze finishte in heat 2 als vijfde met een tijd van 1.14.96. Haar beste tijd is 1.12.99, die ze in Bahamas eerder dit jaar haalde. Coach Yash Daryanani is overall tevreden met haar prestatie. ‘Het kon beter, als ze de laatste 50 meter meer had gegeven. Haar eerste 50 meter was goed’, zegt hij.
Op het onderdeel zwemmen komt Renzo Tjon A Joe op donderdag 11 augustus uit op de 50 meter vrijeslag, zijn favoriete afstand. Donderdag speelt Soren Opti zijn eerste wedstrijd op het onderdeel badminton en wel tegen de nummer 1 van de wereld, Lee Chong Wei, uit Maleisie.

error: Kopiëren mag niet!