Rechter stelt antwoord op verzoek advocaat uit

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft woensdag de strafzitting voor haar collega Cynthia Valstein- Montnor waargenomen met de bedoeling alle zaken die op de rol voorkwamen, uit te stellen. Valstein kon vanwege gezondheidsproblemen niet aanwezig zijn op de zitting. Advocaat Benito Pick heeft mede namens zijn cliënt Ronaldo M. het verzoek tot voorlopig invrijheidstelling gedaan bij de rechter die waarnam. Volgens de raadsman heeft de verdachte bijkans 14 maanden in voorarrest gezeten. In deze strafzaak heeft het Openbaar Ministerie een strafvoorstel gepresenteerd dat minder is dan wat de arrestant reeds heeft uitgezeten. Op basis hiervan deed hij rechter Wijnhard het verzoek om deze arrestant voorlopig in vrijheid te stellen. De magistraat gaf aan dat zij de inhoud van deze zaak niet kent en dat zij het verzoek niet kan inwilligen, alhoewel de officier zich refereerde aan het oordeel van de kantonrechter. Op 2 november wordt de verdere behandeling hervat. De verdachte blijft in detentie.
De openbare aanklager Duncan Nanhoe heeft op 15 juni zijn requisitoir gepresenteerd en eiste tegen de verdachte Ronaldo M. een gevangenisstraf van 15 maanden met aftrek. Hij en zijn neef Fernando worden elk ervan verdacht de Wet op verdovende middelen te hebben overtreden. Op 10 april 2015 werd het verboden spul ontdekt. Fernando die niets wist over de drugs werd tijdens de behandeling van deze zaak in vrijheid gesteld. Tegen Fernando heeft het Openbaar Ministerie vrijspraak gerekwireerd. Beide verdachten waren, in verband met de 165 kilo dan wel 30.000 ml drugssmokkel verwerkt in siroop, aangehouden. De drugs waren verpakt en verwerkt in een bezending bestaande uit 400 dozen (9.600 flessen siroop) waarin tenminste 40 flessen met verwerkte drugs erbij zaten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!