Suriname met vlaggenceremonie verwelkomd in Olympisch dorp

DSC_0118
DSC_0128
DSC_0069
DSC_0084
DSC_0093
DSC_0108Hoewel het Surinaams contingent haar intrek al had genomen in de Olympic Village (atletendorp) is ons land pas vandaag officieel verwelkomd. Dit gebeurde met een vlaggenceremonie en het verwisselen van presentjes. Namens Suriname waren aanwezig bij deze plechtigheid Surinaams Olympisch Comite (SOC)-voorzitter Guno van der Jagt, delegatieleider in Rio, Oscar Brandon en hoofd van het SOC-secretariaat Dorcas Jodoeleksono. Anthony Nesty die er ook bij zou zijn, was verhinderd.
Tijdens dit evenement zijn officieel 5 landen verwelkomd, waaronder Suriname, Taipei, Lichtenstein, Colombia en Azerbedjian. De andere landen zijn al aan de beurt geweest of volgen nog. De delegatieleiders boden eerst de presentjes aan, aan de vertegenwoordiger van Rio 2016. Hierna volgde het hijsen van de vlag met volkslied, waarna de delegatieleider een handtekening kon plaatsen op een bord. ‘Hiermee zijn we officieel verwelkomd’, zegt de Surinaamse Chef d’ Mission Brandon. Hij is de eerste Surinamer die in het dorp verbleef. Vanavond komen de atleten en trainers bij.

error: Kopiëren mag niet!