Blikseminslag veroorzaakt storingen EBS-netwerk

De districten Saramacca, Wanica, voornamelijk de wijken in Uitkijk en Livorno kwamen gistermiddag rond 16.30 uur zonder elektriciteit te zitten. Deze storing is veroorzaakt door blikseminslag op een dubbel circuit 33 kV transmissielijnverbinding tussen de Onderstations Menkendam en Kwattaweg. Ook enkele 12 kV distributielijnverbindingen waren ten gevolge van het onweer uitgevallen.
Omstreeks 18.00 uur was het grootste deel van bovengenoemde gebieden weer voorzien van elektriciteit en om 20:00 uur waren er nog enkele storingen op laagspanningsniveau. Deze ongeplande stroomonderbrekingen zijn ook opgeheven.
De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) biedt haar welgemeende verontschuldigingen aan voor het ontstane ongemak.

error: Kopiëren mag niet!