OM eist 30 jaar cel in moordzaak

De verdachte Dimitri M. kan voor 30 jaar weggestopt worden. Deze verdachte heeft het slachtoffer Maikel van Dams op donderdag 1 oktober 2015 middels een scherp voorwerp om het leven gebracht. Dit incident voltrok zich aan Knikkerstraat. Kort voor het tragisch incident ontstond er een vechtpartij op de bovenvermelde locatie. De politie ging ter plaatse en trof het slachtoffer Maikel badend in bloed aan. Hij vertoonde geen tekenen van leven meer.
Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat partijen een oude vete hadden. Het slachtoffer, dat kapper van beroep was, moet enkele minuten voor het voorval naar de winkel zijn gelopen. Bij de winkel kwam hij Dimitri tegen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee heren, waarbij de verdachte Dimitri een mes tevoorschijn moet hebben gehaald. Omstanders hebben kunnen voorkomen dat het latere slachtoffer werd gestoken, door Dimitri te ontwapenen. De verdachte die geen rust had in het feit dat hij de andere niet had kunnen verwonden, ging weg en kwam terug met een ander mes waarmee hij het slachtoffer een fatale messteek toebracht in de linkerborststreek. Maikel overleed ter plaatse.
Vanwege de wijzing van het Wetboek van Strafrecht voor halsmisdrijven kunnen thans zwaardere straffen opgelegd worden. Op basis van deze wijziging heeft Elgin een celstraf van 30 jaar geëist. De vervolging gaf aan dat er wel sprake is van voorbedachte rade. De verdachte had de plek verlaten en is kort daarna weer gewapend teruggekomen en het slachtoffer de fatale steek toegebracht. Op de voorafgaande zitting heeft het gerecht beeldmateriaal bezichtigd, waarop te zien was hoe de verdachte de steek aan het slachtoffer heeft toegebracht, welke tot de dood heeft geleid. Advocaat Harold Belfor heeft de magistraat verzocht om zijn pleidooi op een ander moment te houden, daar hij het rapport van de psycholoog grondig wil doornemen om daarna zijn pleidooi te houden. De behandeling wordt op 8 augustus voortgezet. De verdachte Dimitri blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!