Danny K. riskeert 16 jaar cel in berovings- en verkrachtingszaak artieste

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roy Elgin, heeft 16 jaar celstraf zonder aftrek geëist tegen de verdachte Danny K. Hij wordt ervan verdacht tezamen en in verenging met 2 anderen in de maand juni 2012, in de woning van een artieste te zijn binnengedrongen en haar te hebben overvallen. Zij moest onder bedreiging haar sieraden afstaan aan de criminelen. Alsof dat niet genoeg was, werd zij daarbij ook seksueel misbruikt. De twee medeverdachten, Gordon P. en Mugabe F., zijn reeds berecht.
Gordon heeft een celstraf van 4 jaar opgelegd gekregen en de verdachte Mugabe werd vrijgesproken. Danny was op 14 juni 2012 kort na zijn aanhouding ontvlucht uit het politiebureau Geyersvlijt. Hij bevond zich op dat moment voor onderzoek op de afdeling Recherche van het station. Hij wist zich na zijn ontvluchting gedurende ruim 3 jaren schuil te houden. Pas op 22 juli 2015 gelukte het de politie om hem weer aan te houden en achter de tralies te plaatsen. De vervolging achtte diefstal middels geweldpleging en verkrachting van de artieste wettig en overtuigend bewezen. Voor deze strafbare feiten eiste Elgin een gevangenisstraf van 16 jaar zonder aftrek. Advocaat Hedley Derby die de verdachte juridisch bijstaat, zal op de volgende zitting zijn pleidooi houden. De verdachte Danny was bij het aanhoren van de eis helemaal stil. Hij schrok van de hoogte van de eis en werd boos; dat was duidelijk op zijn gezicht af te lezen. In het belang van het strafproces blijft Danny in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!