Jogi vindt dat regering ongelijkheid creëert met aanvraagtarieven jachtgeweren

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) is het niet eens met de regering die menens is verschillende tarieven voor de aanvraag van jachtgeweren in te voeren op basis van de woonplaats van de aanvrager. Volgens Jogi ‘wonen wij allemaal op één grondgebied en worden wetten ook in De Nationale Assemblee gemaakt die dezelfde werking hebben voor alle burgers’. “Wij creëren hiermee juist ongelijkheid in de samenleving, terwijl wij juist moeten gaan naar het gelijkheidsbeginsel”, zei Jogi dinsdag tijdens de verdere behandeling van de Vuurwapenwet in de DNA. Bij de legale jachtgeweren is een voorstel gedaan voor een onderscheid in regio’s.
Voor de houders die wonen en werken in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini zal het tarief SRD 50 zijn. Volgens Van Dijk-Silos is deze categorie laag gehouden, omdat duidelijk uit de debatten naar voren is gekomen dat het jachtgeweer voorziet in de basisbehoeften van de binnenlandbewoner.
Voor degenen die wonen en werken in de districten Commewijne, Wanica, Saramacca, Coronie, Para en Nickerie wordt het SRD 100. Hier is het bedrag volgens haar hoger, omdat de mensen uit deze districten niet afhankelijk zijn voor de dagelijkse voedselvoorziening van een jachtgeweer.
De derde categorie gaat over degenen die wonen en werken in Paramaribo. Deze mensen zullen een bedrag van SRD 250 betalen. De schiet- en jachtsportliefhebbers zullen SRD 200 voor een vergunning moeten neertellen. De politicus stelde voor dat de regering dit punt nader bekijkt en een uniform tarief hanteert voor een ieder. “Morgen moet het niet zo zijn dat iemand in Paramaribo voortaan meer AOV zal krijgen, dan iemand in Sipaliwini of omgekeerd. Laten wij iets doen dat voor een ieder geldt”, aldus de parlementariër.
FR

error: Kopiëren mag niet!