Spullen CHS worden vrijdag geveild

De politieke partijen VHP, NPS en PL zullen vrijdag samen met de kandidaten Barkat Mohab Ali en Prim Sardjoe overgaan tot het veilen van de spullen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) waarop eerder beslag is gelegd. Het CHS moet de eisers een dwangsom betalen voor het niet uitvoeren van het vonnis in de terugroepsoap van de PL-overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Van 7 mei tot en met 6 juni is de dwangsom opgelopen tot SRD 310.000. Dagblad Suriname verneemt dat het hier gaat om een symbolische veiling die tegen 9.00 uur gehouden zal worden gehouden op het adres van het CHS aan de Cornelis Jongbawstraat no. 59. In aanloop hiernaar hebben de betrokken partijen besloten om vandaag een nieuwe rechtszaak in te dienen tegen Sapoen, Chitan en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Aan de rechter wordt gevraagd om de assembleevoorzitter te verbieden Sapoen en Chitan uit te nodigen voor vergaderingen. De eisers vinden dat de twee PL-dissidenten volgens de wet geen DNA-leden meer zijn en Geerlings-Simons op basis van haar zorgplicht niet mag toestaan dat niet-parlementariërs voor participatie aan DNA-vergaderingen worden geconvoceerd. Dit is eerder ook in meerdere vonnissen kenbaar gemaakt. Vandaar dat VHP, NPS, PL, Mohab Ali en Sardjoe via hun advocaat Gerold Sewcharan aandacht hebben gevraagd voor de illegaliteit die in het parlement voortduurt. Op een vergadertafel met 13 stoelen, een flatscreen tv, bureaustoelen, filekasten, koelkast en zelfs ijsboxen is beslag gelegd door de deurwaarder. Er is ook beslag gelegd op de bankrekening van CHS, Binnenlandse Zaken en Financiën.
FR

error: Kopiëren mag niet!