Meisjes U-16 basketbalselectie semikampioen Caribisch gebied

1 MeisjesDe nationale U-16 meisjesbasketbalselectie van Suriname is semikampioen geworden van het Caribisch basketbalkampioenschap 2016. In de Cliff Anderson Hall in Guyana verloor Suriname de finale van de Bahamas met 55-50. Met nog 3 minuten te spelen stond Suriname nog voor met 47-48. Echter, in de laatste minuten sloeg de Bahamas toe. Voor Suriname een topprestatie om trots op te zijn, gezien deze meisjes geen internationale ervaring hadden en meteen de tweede beste zijn geworden. In de voorronde had Suriname ook verloren van de Bahamas, toen met 49-45. Bij de jongens werd Suriname verdiend vijfde. De Bahamas zijn kampioen geworden bij zowel de jongens als meisjes.
De selectie bestond uit de spelers Cyarah Kensmil, Chayenne Breinburg, Tamischa Schillevoort, Anita Tolud, Cyfra Forster, Venicia Nirk, Amare de Mees, Jolaine Nijman, Stephanie Hubard, Chayen van Kust, Mirelva Marica en Damaris Klas. De coaches waren Henk Macnack en Dulcine Seca. Zephanya Zeefuik was de begeleider.

error: Kopiëren mag niet!