Kesho Gangaram Panday: “Niemand ontmoedigen om in bezit vuurwapen te komen”

LKesho Gangaram Panday“Niemand moet ontmoedigd worden om in het bezit van een vuurwapen te komen, als die er recht op heeft.” Dit zei NDP- parlementariër Keshopersad Gangaram Panday dinsdag tijdens de verdere behandeling van de Vuurwapenwet in De Nationale Assemblee (DNA). De ex-buurtmanager benadrukte dat vuurwapens niet a-la-dol aan mensen moeten worden uitgegeven, maar moeten deze mensen eerst onderworpen worden aan een training. Naast de scholing moeten volgens hem ook de criteria worden vastgelegd over op welke wijze mensen aan het bezit kunnen komen van vuurwapens. “Dit zijn de zaken die belangrijk zijn. De persoon moet om kunnen gaan met een vuistvuurwapen. Hij moet weten waar en op welke wijze hij het wapen moet opslaan.”
Gangaram Panday benadrukte dat juist criminelen ontmoedigd moeten worden. Zaken moeten volgens hem dusdanig worden ingesteld dat alle illegale vuurwapenbezitters worden opgeroepen om hun wapens per direct in te leveren. De voorgestelde bedragen voor het aanvragen van een vuurwapenvergunning vindt Gangaram Panday echter veel te hoog. “Mensen vragen een vuurwapen aan ter bescherming van have en goed. Deze mensen moeten wij niet ontmoedigen, maar laten zij het krijgen”, aldus de politicus. Volgens de politicus hebben de legale vuurwapenbezitters hem tijdens zijn politiejaren meerdere malen geassisteerd om zware criminelen aan te houden, toen andere manschappen van de politie niet konden inkomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!