Angelic Alihusain: “President wil zijn ‘a no mi’ offensief weer inzetten”

Er zijn veel klachten over de stroomrekening en de kostprijs van de NV Energiebedrijven Suriname voor haar elektriciteit. Daartoe zou de president zich momenteel zorgen maken en in overleg zijn met relevante instanties om verlichting te brengen. Dat de regering de frustraties van de bevolking heeft, was te merken bij het aanpassen van de tarievenstructuur voor de huishoudens. Echter zijn er nog steeds personen en organisaties, die menen dat de regering het probleem had voorzien en kunnen voorkomen. Deze mening is ook DA 91-voorzitter Angelic Alihusain- Del Castilho toegedaan. “De president wil zijn ‘a no mi’ offensief weer inzetten, alsof hij niet bewust was van de problemen die zouden ontstaan bij de invoering van al de maatregelen. Nu buigt hij zich over bepaalde zaken, terwijl hij duidelijk van tevoren wist wat het traject en de gevolgen van het traject zouden zijn. Dat moet geen nieuws voor hem zijn. Het idee wordt gewekt als zou de president verrast zijn”, stelt de politica.
Alihusain- Del Castilho vraagt zich hierbij af hoe het land in feite bestuurd wordt als de regering niet weet wat de gevolgen kunnen zijn van wat zij zelf doet. Er moet in ieder geval worden benadrukt dat de actie van de overheid een ad hoc verlichting brengt voor de huishoudens. Zoals beloofd aan het Internationaal Monetair Fonds komt er nog een tweede en derde ronde van verhogingen in respectievelijk september 2016 en januari 2017. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de regering hiermee zal omgaan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!