Stutgard: “DOE moet uit de regering stappen”

StutgardDe DOE-politicus Ricky Stutgard heeft een uitgesproken mening over de samenwerking tussen DOE en de regering. De partij moet uit de regering stappen. Hij is er zelfs nooit voorstaander van deze samenwerking geweest. “Men vertrekt liever gisteren dan vandaag. Daarmee zeg ik niet dat Regilio Dodson minister af is, omdat de president hem benoemt en ontslaat. Maar dan vertegenwoordigt hij tenminste niet de partij meer”, meent Stutgard.
Op het laatstgehouden congres van DOE was het enige agendapunt het besluit over het wel of niet blijven in de coalitie. Er werd toen een motie ingediend, om zaken eerst intern in orde te maken. Binnen een maand moest een verkiezingscommissie zijn geïnstalleerd en binnen drie maanden de verkiezingen worden gehouden. Afgelopen 4 juli is een maand verstreken, en is er tot nog toe geen enkele verkiezingscommissie geïnstalleerd. Men handelt volgens Stutgard dus buiten de gemaakte afspraken op het congres. De motie van de voorzitter heeft volgens Stutgard een ‘way of no return’ gecreëerd. “Indien hij niet bedankt, wordt de partij vanzelf uit de coalitie eruit getrapt. Wij kunnen tenminste de eer aan ons zelf houden door zelf te bedanken”, aldus Stutgard.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!