Eddy Jharap ondersteunt actie ‘We zijn Moe-dig’

Eddy Jharap
Eddy Jharap
Op vrijdag 8 juli, vandaag, zal de actiegroep ‘We zijn Moe-dig’ wederom een protestmanifestatie houden. De actievoerenden zullen zich verzamelen op het oude vlaggenplein voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Gewezen Staatsolie-directeur Eddy Jharap, die gezien wordt als een van de helden van het land voor zijn bijdrage aan het tot bloei brengen van dit staatsbedrijf, heeft op zijn Facebookpagina aangegeven de actiegroep te willen ondersteunen. Dagblad Suriname vroeg aan Jharap wat zijn motivatie is om zijn ondersteuning aan de actiegroep te willen geven. “Ik denk dat de rechters steun in hun werk verdienen en dat heeft mij bewogen om het te laten merken”, zegt de bekende Surinamer. Hij meent voorts dat in zijn algemeenheid bekeken, rechters niet zo behandeld kunnen worden. Dit refererend aan de voortzetting van de 8 decemberstrafzaak, waarbij president Desire Bouterse de hoofdverdachte is, en de vele kritiek die de rechterlijke macht ten aanzien hiervan over zich heen krijgt.
De komende demonstratie van ‘We zijn Moe-dig’ is volgens Jharap dan ook specifiek gericht op het geven van steun aan de rechterlijke macht en daar is hij een grote voorstaander van. Als er, zoals Jharap zelf aangeeft, ‘geen plotselinge noodlottige voorvallen zijn’ zullen wij hem zeker zien meelopen op de dag van de volgende ‘We zijn Moe-dig’ protestactie. “Ik ben een individu en ik vind dat ik dit als persoon moet kunnen laten zien”, zegt Jharap tot slot en geeft daarbij aan dat het er bij hem niet om gaat om op welke wijze dan ook op de voorgrond te willen treden.
Op de Facebookpagina van ‘We zijn Moe-dig’ is intussen de online petitie van FB-pagina ‘Mijn Suriname’ gedeeld. De petitie luidt: ‘Handen af van de rechterlijke macht’. Tot gistermiddag waren er 326 handtekeningen geplaatst. Naar aanleiding van dit vraagstuk over de voortzetting van de 8 decemberstrafzaak en het feit dat getracht is deze stop te zetten onder de noemer van een dreigend gevaar voor de staatsveiligheid, geeft ‘We zijn Moe-dig’ op haar pagina aan dat ‘het positief recht de natuurlijke wetten heeft vervangen en dat als gevolg daarvan de ethische normen in de war zijn geraakt’. Mensen worden door de actiegroep aangespoord om de petitie te tekenen.
‘Het feit dat we in onze rechtstaat voor ons eigen rechtssysteem moeten opkomen, is wel een dieptepunt in de geschiedenis van de rechtstaat Suriname, maar het grootste dieptepunt is dat we regels en wetten dwangmatig moeten aanwenden om als mensen met elkaar te kunnen leven’, aldus de motivering van ‘We zijn Moe-dig’ voor het willen ondersteunen van de petitie van ‘Mijn Suriname’.

error: Kopiëren mag niet!