Q-Riders kan heengaan Serginho Dongo niet makkelijk verwerken

Serginho Dongo
Serginho Dongo
De motorfietser Serginho Dongo is woensdagavond kort na een zware aanrijding op de hoek van de Henck Arronstraat en de Letitia Vriesdelaan in het ziekenhuis overleden. Dit slachtoffer heeft de opgelopen letsels niet overleefd. Hij werd aangereden door de taxichauffeur Roshied S. (50 jaar) en als gevolg daarvan liep de motorrijder letsels op. Dongo was lid van de motorfietsclub Q-Riders. Volgens Angelo Simson, die ook lid is van de Q-Riders, kwamen de leden van een vergadering. De motorrijders maakten een ommetje om een van de andere leden te gaan verrassen. De overige Q-Riders reden voor Dongo. Hij was de laatste motorrijder in de stoet. Op een bepaald moment toen de crew Dongo niet zag aankomen, zijn zij terug gereden en vonden hem op de grond.
Revelino Dongo, een broer van het slachtoffer, was ook in die crew. Hij was degene die Serginho heeft ontdekt na de aanrijding. Volgens Simson is deze motorrijder de eerste member van de Q-Riders die om het leven is gekomen bij een fatale aanrijding. De 32-jarige Dongo laat een vrouw en 3 kinderen achter. “De familie en de crew van Q-Riders kunnen dit verlies niet makkelijk verwerken. Het is heel erg zwaar om te verwerken. Revelino is momenteel enige zoon. Hij is eerst zijn oudere broer kwijtgeraakt en nu is zijn andere broer tevens beste vriend er niet meer.”
Uit het onderzoek blijkt dat de motorfietser over de Henck Arronstraat reed toen de beschonken autobestuurder plotseling vanuit de Letitia Vriesdelaan op de Henck Arronstraat opkwam. Hij doorkruiste het verkeer van de motorfietser met het noodlottig gevolg. Volgens verklaring van Roshied S. had hij afgeremd om uit te kijken of het verkeer het toeliet om verder te rijden. Nadat een aantal motorrijders was gepasseerd en de weg vrij was, trok hij op om over de kruising te rijden toen hij plotseling een motorrijder in volle vaart op hem zag afkomen. Dongo kwam met zijn motorfiets tegen de rechterzijde van het voertuig aan. Deze motorrijder en vier slachtoffers, die in de taxi-auto zaten, raakten allen gewond. Zij werden per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Niet lang na de opname overleed Dongo in het ziekenhuis.
Met het heengaan van Dongo is de verkeersbarometer gestegen naar 33. De politie van Centrum heeft de bestuurder in het belang van het verdere onderzoek onderworpen aan een blaastest, waaruit duidelijk is komen vast te staan dat hij onder invloed verkeerde. Hij blies 560 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het toegestane promillage is 220 microgram. Roshied S. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Het rijbewijs is ingevorderd. Hij werd overgebracht naar het politiebureau ter ontnuchtering. Toen de man nuchter was, werd hij voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!