DNA-leden bezorgd over forse toename criminaliteit

Verschillende assembleeleden hebben bij de aanvang van de openbare vergadering van dinsdag hun ernstige bezorgdheid geuit over de steeds toenemende criminaliteit in het land. Volgens Mahinder Jogi (VHP) is het veiligheidsgevoel in de samenleving nu bijzonder aan het eroderen, terwijl Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos sinds maandag uitlandig is. De politicus benadrukte dat hij in de afgelopen drie weken het district Saramacca met vier brute roofovervallen is geconfronteerd, waarbij zelfs een dode te betreuren is en mensen ernstige letsels hebben opgenomen. Edward Belfort (Abop) ondersteunde Jogi door te stellen dat het Korps Politie Suriname (KPS) totaal gedemotiveerd is. NDP-fractieleider Andre Misiekaba benadrukte dat hij mee kan gaan met de oproep van Jogi. Op dit soort momenten zou het volgens hem ook goed zijn om defensie ook in te zetten bij de bestrijding van de criminaliteit. 

error: Kopiëren mag niet!